Η Ορκανική αστυνομία μπήκε με όπλα στη Λαύρα Σπηλαίων του Κιέβου και σφράγισε παρανόμως την στοά της Λαύρας.

Αστυνομία στη Λαύρα. Φωτογραφία: στιγμιότυπο οθόνης της σελίδας βίντεο της UOC στο Facebook


Ένοπλοι αστυνομικοί εισήλθαν στο έδαφος της Λαύρας του Κιέβου.

Στις 19 Απριλίου 2023, αστυνομία μπήκε στο έδαφος της Λαύρας Σπηλαίων του Κιέβου με όπλα στα χέρια, ανέφερε το Ενημερωτικό Κέντρο της UOC στη σελίδα του στο Facebook.

Η αστυνομία προσπάθησε να αποκλείσει την είσοδο του μοναστηριού.

Τους αστυνομικούς υποδέχθηκαν πιστοί με εικόνες στα χέρια, ψάλλοντας το τροπάριο του Πάσχα «Χριστός Ανέστη».

Υπενθυμίζουμε ότι η ΕΟΔ μεταδίδει ζωντανά από τη Λαύρα Σπηλαίων του Κιέβου στο κανάλι της στο Telegram.

Νωρίτερα βέβαια η ΕΟΔ έγραψε ότι το Περιφερειακό Δικαστήριο Πετσέρσκι του Κιέβου παραχώρησε στην αστυνομία το δικαίωμα πρόσβασης στα αντικείμενα της Λαύρας Σπηλαίων του Κιέβου.

Union of Orthodox Journalists


Με αλυσοπρίονα και χωρίς δικαιολογητικά: η επιτροπή σφράγισε τη στοά της Λαύρας

Επιτροπή του Υπουργείου Πολιτισμού στη Λαύρα. Φωτογραφία: στιγμιότυπο οθόνης t.me/miryany

Η επιτροπή του Υπουργείου Πολιτισμού, που έφτασε στη Λαύρα των Σπηλαίων του Κιέβου, δεν διαθέτει έγγραφα που της επιτρέπουν να σφραγίσει τα κτίρια του μοναστηριού.

Στις 19 Απριλίου 2023, η επιτροπή του Υπουργείου Πολιτισμού, χρησιμοποιώντας αλυσοπρίονα, σφράγισε τη γκαλερί και μέρος του 39ου κτιρίου της Λαύρας Σπηλαίων του Κιέβου.

Για το συμβάν μίλησε ένας από τους κατοίκους του μοναστηριού. Σύμφωνα με τον ίδιο, η επιτροπή του Υπουργείου Πολιτισμού και Πολιτικής Πληροφόρησης της Ουκρανίας, η οποία βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην Κάτω Λαύρα της Μονής Σπηλαίων του Κιέβου, έκοψε τις κλειδαριές με τη βοήθεια αλυσοπρίονου και στη συνέχεια σφράγισε τη γκαλερί της Λαύρας και τμήμα του κτιρίου αριθμ 39.

«Όλα έγιναν με αλυσοπρίονα και χωρίς απαραίτητα δικαιολογητικά. Η αστυνομία προστατεύει αυτούς τους άνομους, ενώ τηλεοπτικός σταθμός «1 + 1» γυρίζει», είπε ο μοναχός της Λαύρας.

Είπε επίσης ότι μεταξύ των μελών της επιτροπής υπάρχει και αναπληρωτής επικεφαλής του μουσείου Λαύρας Σπηλαίων του Κιέβου.

Νωρίτερα, η επιτροπή του Υπουργείου Πολιτισμού σφράγισε ένα από τα κτίρια της Λαύρας Σπηλαίων του Κιέβου.Δημοσίευση σχολίου (0)
Νεότερη Παλαιότερη