Διθύραμβοι Ιερωνύμου για Μητσοτάκη και ΚεραμέωςΣτις 25 Ιουλίου η κυβέρνηση προχώρησε σε νομοθετική πρωτοβουλία σχετικά με τη μισθοδοσία των ιερέων. Σε επιστολή του o Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος χαρακτηρίζει ως δικαίωση αυτή την απόφαση που έλαβε η κυβέρνηση.


Επίσης, εξυμνεί τον αφορισμένο από τον πρώην Μητροπολίτη Καλαβρύτων Αμβρόσιο, πρωθυπουργό κ. Μητσοτάκη αλλά και την αφορισμένη Υπουργό Παιδείας κ. Κεραμέως, για την τακτοποίηση αυτού του ζητήματος. Από το κείμενο της επιστολής απουσιάζουν επιδεικτικά κάθε αναφορά στον Ιησού Χριστό και την Ορθοδοξία με την προσοχή να εστιάζεται στην κοινωνική προσφορά του κληρικού.

Το ερώτημα που ταλανίζει τον κάθε συνειδητό χριστιανό είναι τι έδωσε ή θα δώσει ο Αρχιεπίσκοπος για να “ξεπληρώσει” αυτή την κίνηση που έκανε η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη;
Είναι ευρέως γνωστό ότι όλα αυτά είναι παιχνίδια κάτω από το τραπέζι και τα έχουν τακιμιασμένα, όπως έλεγε ο μακαριστός π. Νικόλαος Μανώλης. Οι σχέσεις τους είναι καθαρά σχέσεις ανταλλαγής συμφερόντων μέσα σε ένα αλισβερίσι.

Ωστόσο, επειδή η Ορθοδοξία δεν είναι παιχνίδι, θα πρέπει να προσέχει ο Αρχιεπίσκοπος τις κινήσεις του και αν δεν προσέχει αυτός, θα πρέπει να προσέχει ο λαός. Μην ξεχνάμε ότι ο κάθε πιστός έχει υποχρέωση βάσει των Αγίων Πατέρων να ελέγχει δημόσια τα δημόσια πεπραγμένα των ιερέων, ασχέτως αν είναι απλοί ιερείς ή αρχιερείς.

του Αχιλλέα Ε.Π.
Πηγή: katanixi.gr
Δημοσίευση σχολίου (0)
Νεότερη Παλαιότερη