Γέροντας Σάββας Λαυριώτης: Σήμερα λείπει η κατήχηση, λείπει η Ορθόδοξη πίστη, οι ιεράρχες μας έχουν αποδεχθεί τον Οικουμενισμό


“Η διοικούσα εκκλησία και το συστημα της εκκλησίας δεν ταυτιζεται με την Εκκλησια του Χριστού” τόνισε στον Focus Fm και το δημοσιογράφο Στέφανο Δαμιανιδη, ο Γέροντας Σάββας Λαυριώτης.

“Η δουλειά της  εκκλησίας, είναι να τοποθετεί τον ανθρωπο στο μεγάλο πρόβλημα, το υπαρξιακό, για τη σωτηρία της ψυχής μας και το πως πρέπει να βιώσει αυτή τη μάταιη ζωή, για να κερδίσει την αιώνια. Σήμερα λείπει η κατήχηση, λείπει η Ορθόδοξη πίστη, οι ιεράρχες μας έχουν αποδεχθεί τον Οικουμενισμό. Έχουμε την εκκοσμίκευσης της εκκλησίας. Όσο για το Άγιο Όρος, δυστυχως αυτή τη στιγμή, όχι μόνο έχει συμφωνήσει με τη ψευδο-Σύνοδο της Κρητης, στην οποία έχει συντελεστεί μέγιστη προδοσία, αλλά έστειλαν και αντιπρόσωπο. Όχι μόνο δεν αντιδρούν σε όλα τα αντι-ελληνκά και αντι-Ορθόδοξα που συμβαίνουν, αλλά δυστυχώς το Άγιον όρος αυτή τη στιγμή συμβάλλει  σε όλα αυτα που συμβαινουν” .

“Η αδιαφορία για την πνευματική μας ζωή φέρνει όλα αυτα τα δισθεώρητα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί σήμερα στην κοινωνία.Έχουμε ξεπέσει στο να σκεφτόμαστε των αλλωνών τα πράγματα κι οχι να βάζουμε εμεις τη σκέψη μας να δουλεύει”.

Αναφορικά με τη λεγόμενη μεταπατερική εποχή ο Γέροντας Σάββας Λαυριώτης υπογράμμισε:

“Το Ευαγγέλιο είναι διαχρονικό , είναι και για το 1000 και για το 2000 και για το 3000 μετά Χριστόν, δεν αλλάζει. Αν θα άλλαζε δεν θα ηταν αληθές.

Η μεταπατερική εποχή καταργεί τους Πατέρες, την Αγία Γραφή. Μπήκαμε στην εποχή του Υδροχόου, της Νέας Εποχής, που το Ευαγγελιο έχει πλέον καταργηθεί. Και από ποιους; Από τους ίδιους τους Ορθόδοξους. Ο δικός μας ο αγώνας  είναι ενωτικός. Θέλουμε να προκαλέσουμε μια Σύνοδο Ορθόδοξη η οποία θα καταδικάσει όλα τα ξένα στοιχεία που εχουν μπει μέσα στην εκκλησία  μας”.

Ακούστε το ηχητικό: 

Δημοσίευση σχολίου (0)
Νεότερη Παλαιότερη