Άγιος Νικόλαος Βελιμίροβιτς: Η Δαιμονική Ευρώπη


Επειδή οι Ευρωπαίοι παράκουσαν τις εντολές του Θεού και υπάκουσαν στις εντολές του ανθρώπου.

Εγκατέλειψαν τις καθαρές, διάφανες πηγές της πίστης του Χριστού από τις οποίες πήγασαν καθαρά και διάφανα ποτάμια και βρήκαν θολές πηγές από τις οποίες πήγασαν θολά ποτάμια που δηλητηριάζουν, αρρωσταίνουν, σκοτώνουν τη ψυχή.

Από τότε που στον ουρανό υπάρχουν ο ήλιος και τα αστέρια και από τότε που στη γη υπάρχουν άνθρωποι και λαοί πάντα ξεχώριζε το θεϊκό πάνω από το ανθρώπινο.

Περισσότερο εκτιμήθηκε ο λόγος του Θεού από τα λόγια όλων των ανθρώπων και οι εντολές του Θεού ίσχυσαν περισσότερο από τις εντολές των ανθρώπων, που έζησαν σ΄ αυτόν τον κόσμο.

Τα δόγματα της πίστης και οι τρόποι συμπεριφοράς έμειναν σταθερά μπροστά στα ανθρώπινα μάτια σαν τα αστέρια στον ουρανό. Όσο η Ευρώπη είχε καθαρό μυαλό, τη φώτιζαν τα δόγματα του Θεού, όπως φωτίζουν τα αστέρια τον ουρανό.

Τα δόγματα του Θεού είναι : Το δόγμα για τον Ένα, Μοναδικό Θεό, το δόγμα για την ενσάρκωση του Θεού και την γέννησή του από την Παναγία Παρθένο Μαρία, και το δόγμα της Αγίας Τριάδας. Αυτά τα δόγματα και όλα τα υπόλοιπα δόγματα της πίστης υπήρξαν πηγές από τις οποίες πήγασαν ποτάμια ανθρώπινης συμπεριφοράς.

Από αυτή την καθαρή πηγή πήγασαν ποτάμια εντιμότητας, ελεημοσύνης, καλοσύνης, αγάπης, υπομονής, θυσίας για τον Χριστό και για τον πλησίον. Όμως στην συνέχεια εμφανίστηκαν πολλοί άνθρωποι όχι από τον Θεό αλλά από τον εχθρό του Θεού για να σπείρουν μια άλλη επιστήμη στην Ευρώπη. Φύτρωσε το αγριόχορτο, το οποίο με τα δηλητήριά του έπνιξε όλα όσα ήταν θεϊκά και ανθρώπινα στον ευρωπαίο άνθρωπο…….

Αγίου Νικολάου Επισκόπου Αχρίδος. Αφυπνιστικοί λόγοι Μέσα από το παράθυρο της Φυλακής. Μηνύματα στο λαό, εκδόσεις “Ορθόδοξος Κυψέλη”, σσ. 15 κ.ε. / Το μέγα Γεροντικόν

Δημοσίευση σχολίου (0)
Νεότερη Παλαιότερη