O Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας αποφάσισε να πιστέψει σε έναν παράξενο “θεό”;


Ας μην ξεχνάμε πως οι Ιουδαίοι και Μουσουλμάνοι που εξυμνούνται από τους Οικουμενιστές, ευθύνονται για το αίμα πολλών Αγίων μαρτύρων, οι οποίοι αρνήθηκαν να προδώσουν τον Κύριο Ιησού Χριστό πιστεύοντας σε ψεύτικες θεότητες…

Στο Διαθρησκειακό Συνέδριο με θέμα «Αδελφοσύνη στην Ανθρωπότητα – Η θρησκεία για την ειρήνη», που πραγματοποιήθηκε στις 10 Φεβρουαρίου 2022, ο Αρχιεπίσκοπος Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας κ. Αναστάσιος, μίλησε για αξίες που αποδέχονται όλες οι θρησκείες, τον διαθρησκειακό διάλογο, το όραμα της αρμονικής συνύπαρξης όλων των θρησκειών αλλά και την ανάγκη να μην εκδηλωθούν φονταμενταλιστικές συμπεριφορές από θρησκευτικούς εξτρεμιστικούς κύκλους.

Ο ίδιος δήλωσε: «Ο διάλογος μεταξύ των θρησκευτικών κοινοτήτων καθοδηγούνταν ιδιαίτερα από την έννοια του ανθρώπου και από την αποδοχή των θρησκευτικών πεποιθήσεων κάθε ανθρώπου, άνδρα ή γυναίκας».


Αυτές οι κοινές αξίες όλων των θρησκειών ενσαρκώθηκαν στις προσπάθειες σύνταξης ενός παγκόσμιου κώδικα ηθικής. Για το πανούργο αυτό έργο, εργάστηκαν πυρετωδώς το Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών και η πρόταση του Κέντρου Παγκόσμιας Ηθικής που είναι οι δημοφιλείς προτάσεις, κατά τα λεγόμενα του Αρχιεπισκόπου.

Μερικές από τις κοινές αξίες όλων των θρησκειών που τόνισε ο κ. Αναστάσιος, είναι οι εξής:

«Η κοινή καταγωγή όλων των ανθρώπων. Οι μονοθεϊστικές θρησκείες διαβεβαιώνουν τους πιστούς τους ότι ο Θεός δημιούργησε το πρώτο ανθρώπινο ζεύγος. Κάθε άνθρωπος, ανεξαρτήτως φυλής, φύλου, χρώματος, γλώσσας, πίστης και μόρφωσης, είναι προικισμένος με την αξιοπρέπεια της θεϊκής καταγωγής μέσω της σχέσης του με τον Θεό».

Η θέση αυτή επί της ουσίας εκφράζει την ιδέα πως οι θρησκείες που ιστορικά ακολουθούν η μία την άλλη: Ιουδαϊσμός, Χριστιανισμός, Ισλάμ, έχουν κοινή καταγωγή ως λάτρεις του Θεού του Αβραάμ. Συνεπώς, σύμφωνα με το παραπάνω, Εβραίοι, Μουσουλμάνοι και  Χριστιανοί λατρεύουν τον ίδιο Θεό, καθ’ εις με τον δικό του τρόπο. Έτσι, ο Κύριος Ιησούς Χριστός, ο Θεάνθρωπος που ενσαρκώθηκε και σταυρώθηκε εξισώνεται με έναν προφήτη, όπως είναι ο Μωάμεθ για το Ισλάμ.

Λέει ο π. Αθανάσιος Μυτιληναίος σε μια ομιλία του: «Aυτό που διαφοροποιεί τον Χριστιανισμό από τα θρησκεύματα είναι η ενσάρκωση του Θεού στον κόσμο, στο πρόσωπο του Ιησού Χριστού. Έτσι, λοιπόν, θα τολμούσαμε να πούμε ότι ο Χριστιανισμός ταυτίζεται με το πρόσωπο του Ιησού Χριστού, αφού σύμφωνα με τα λόγια του Κυρίου η αλήθεια δεν είναι μια αφηρημένη έννοια αλλά πρόσωπο: “Ἐγώ εἰμί ἡ Ἀλήθεια” (Ιωάν. 14,6).

Από τα παραπάνω συμπεραίνουμε ότι ο Χριστιανισμός είναι η αποκάλυψη του Θεού στον κόσμο. Αντιθέτως, οι θρησκείες αποτελούν ανακάλυψη του ανθρώπου, στην προσπάθεια τους να πλησιάσουν το Θεό».


Είναι φρικτό τι γεγονός ότι οι υπηρέτες του διαθρησκειακού Οικουμενισμού, αρνούνται πως ο Θεάνθρωπος Κύριος είναι ο Μόνος αληθινός Θεός και αναγνωρίζουν με μεγάλη ευκολία ως αληθινό τον Θεό των Ιουδαίων και των Μουσουλμάνων.

«Δεν είναι μόνον οι ειδωλολάτρες ασεβείς, αγνοούντες και μη σεβόμενοι τον αληθή Θεό. Το ίδιο ισχύει και για τους Ιουδαίους και Μουσουλμάνους, που δεν  πιστεύουν αμφότεροι στην Αγία Τριάδα. Εφ’ όσον κατά την αποκαλυφθείσα από τον ίδιο το Θεό διά του Χριστού αλήθεια ο Θεός είναι ένα και τρία συγχρόνως, Μονάς εν Τριάδι και Τριάς εν Μονάδι, Πατήρ, Υιός και Άγιο Πνεύμα, οι μη δεχόμενοι την Αγία Τριάδα, που είναι ο μόνος υπάρχων Θεός, πιστεύουν σε ανύπαρκτο Θεό, σε ψεύτικο Θεό, σε είδωλο ουσιαστικώς, αφού δεν υπάρχει μονοπρόσωπος Θεός, αλλά τρία πρόσωπα ο Τρισυπόστατος εις αληθινός Θεός. Δεν υπήρξε εποχή κατά την οποία ο Πατήρ ήταν μόνος, χωρίς τον Υιό και το Άγιο Πνεύμα˙ δεν είναι κτίσματα ο Υιός και το Άγιον Πνεύμα, όπως όλα τα κτιστά όντα, κατά την πίστη του Αρείου και του Μακεδονίου, των Ιουδαίων και των Μουσουλμάνων. Είναι άκτιστα όντα, άναρχα, συναΐδια, συναιώνια, ομοούσια με τον Πατέρα. Αφ’ ότου υπάρχει ο Πατήρ, υπάρχει και ο Υιός, υπάρχει και το Άγιον Πνεύμα. Άμα Πατήρ, άμα Υιός, άμα Άγιον Πνεύμα, σύγχρονα και συνδιαιωνίζοντα».

Οι Ιουδαίοι εξαιτίας της ανωριμότητάς τους και της απιστίας τους, σταύρωσαν τον Κύριο Ιησού Χριστό, διότι έμειναν στον άνθρωπο και αρνήθηκαν να πιστεύσουν στον Θεάνθρωπο. Δεν πιστεύουν, λοιπόν, στον αληθινό Θεό όποιοι αρνούνται τον Υιό και το Άγιο Πνεύμα. Αλλά, και τα τερατολογήματα που παρουσιάζει το Ισλάμ στη διδασκαλία του επιβεβαιώνουν πως πρόκειται για μία πίστη κατασκευασμένη από τον αμαρτωλό άνθρωπο.

Ας μην ξεχνάμε πως και οι Ιουδαίοι και οι Μουσουλμάνοι που εξυμνούνται από τους Οικουμενιστές, ευθύνονται για το αίμα πολλών Αγίων μαρτύρων, οι οποίοι αρνήθηκαν να προδώσουν τον Κύριο Ιησού Χριστό πιστεύοντας σε ψεύτικες θεότητες.

Επιπρόσθετα, ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας ως κοινές αξίες χαρακτήρισε τον “χρυσό” κανόνα για όλες τις ανεπτυγμένες θρησκείες, ο οποίος είναι να “Μην κάνεις στους άλλους αυτό που δεν θέλεις να σου κάνουν”, o σεβασμός στη ζωή, η δικαιοσύνη και η ακεραιότητα, ο σεβασμός στις σεξουαλικές σχέσεις, την ειρήνη. Η αγάπη τέλος, τοποθετήθηκε από τον ίδιο στην κορυφή της ιεραρχίας των αρετών.

Πραγματικά δεν γνωρίζουμε τι είδους θεός είναι αυτός που λατρεύει ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας, ίσως ένας θεός όμοιος του Αλλάχ, πάντως καμία σχέση δεν έχει με τον Σωτήρα Χριστό.

Η αγάπη που μπερδεύει τους οικουμενιστές δεν είναι άλλη από την παραπλανητική αγάπη των δαιμόνων. Στην πρώτη επιστολή του, ο άγιος Ιωάννης προειδοποιεί τους πρώτους Χριστιανούς: «Αγαπητοί, μην πιστεύετε κάθε πνεύμα, αλλά δοκιμάζετε τα πνεύματα αν είναι από το Θεό…» (Α’ Ιω. 4:1)

Αυτή την αγάπη λοιπόν μας καλούν να δείξουμε οι Οικουμενιστές, την ψευτοαγάπη που ακυρώνει το καλό της Ορθοδοξίας, αποδέχεται το κακό της Αίρεσης, εξισώνει τον Μοναδικό Θεό της Ορθοδοξίας με τις πλασματικές θεότητες που δημιούργησαν τα νοσηρά μυαλά των ανθρώπων.

  • 1 Ανακοινωθέν εκ της Ιεράς Μητρόπολης Πειραιώς: Διαπέμπομεν ἐπίκαιρον ἀνακοινωθέν τῆς καθ’ ἡμᾶς Ἱ. Μητροπόλεως διά τήν ἀνίδρυσιν εἰς τό Βερολῖνον τῆς Γερμανίας «Διαθρησκειακοῦ Ναοῦ», Ψεύτικος ο Θεός των Ιουδαίων και των Μουσουλμάνων.

Πηγή: katanixi.gr
Δημοσίευση σχολίου (0)
Νεότερη Παλαιότερη