Πατριάρχης Μόσχας: ''Η Εκκλησία να έχει ειρηνευτικό ρόλο στην κατάσταση της Ουκρανίας''


Τις ελπίδες του στον ειρηνευτικό ρόλο της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ρωσίας για την κατάσταση στην Ουκρανία, εναποθέτει ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ. Κύριλλος σύμφωνα με το πρακτορείο interfax.

Ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ρωσίας μιλώντας σήμερα στην συνεδρίαση του Ανώτατου Εκκλησιαστικού Συμβουλίου στη Μόσχα, μεταξύ άλλων τόνισε: «Πιστεύω ότι η θέση της Εκκλησίας μπορεί πραγματικά να γίνει ένας ειρηνευτικός παράγοντας, που θα επηρεάσει θετικά αυτό που συμβαίνει στην αδελφική Ουκρανία».

Επίσης ο Πατριάρχης Κύριλλος επισήμανε ότι ο χώρος του διαδικτύου έχει γίνει πεδίο μάχης, υπογραμμίζοντας ότι «στον χώρο των πληροφοριών υπάρχει μεγάλη παραπληροφόρηση, ξεκάθαρα ψέματα, προκλητικές δηλώσεις, που μπορούν να προκαλέσουν αρνητικά συναισθήματα στους ανθρώπους και δεν συμβάλλουν στην ταχεία επίλυση της σύγκρουσης».

«Η Εκκλησία δεν μπορεί να φέρει κανένα άλλο μήνυμα, από το μήνυμα της ειρήνης γιατί το ποίμνιο μας είναι παντού, όπως και από την άλλη πλευρά των οδοφραγμάτων» πρόσθεσε ο Πατριάρχης Μόσχας.

Να αναφερθεί ότι μεταξύ των θεμάτων που θα συζητηθούν σήμερα από το Ανώτατο Εκκλησιαστικό Συμβούλιο είναι η κατάσταση στην Ουκρανία, και ειδικότερα, πώς αυτό επηρεάζει τις διορθόδοξες σχέσεις.

«Η Ρωσική Εκκλησία καλείται σήμερα, παρά το πολύ αρνητικό πολιτικό πλαίσιο, να διατηρήσει την πνευματική ενότητα των λαών μας -Ρώσων και Ουκρανών- ως ενιαίου λαού που αναδύθηκε από την κοινή κολυμβηθρα του Κιέβου» - συμπλήρωσε ο Πατριάρχης Μόσχας.

Τέλος ο Πατριάρχης σημείωσε ότι η προσευχή πρέπει οπωσδήποτε να συνοδεύεται από πράξεις, δηλαδή την παροχή βοήθειας σε όσους υποφέρουν από αυτή τη σύγκρουση.

«Αυτό το είδος βοήθειας συναντά ευρεία δημόσια υποστήριξη και σκοπεύουμε να πολλαπλασιάσουμε τις προσπάθειές μας, υπηρετώντας τον πλησίον μας και συμβάλλοντας έτσι στη συμφιλίωση μεταξύ των λαών μας» υπογράμμισε κλείνοντας ο Πατριάρχης Μόσχας.
anotato mosxas 1

anotato mosxas 1

anotato mosxas 1

anotato mosxas 1

anotato mosxas 1


Πηγή: romfea.gr
Δημοσίευση σχολίου (0)
Νεότερη Παλαιότερη