Συνάντηση Πατριάρχη Ιεροσολύμων με τον Μητροπολίτη Βολοκολάμσκ


Στις 20 Φεβρουαρίου 2021 ο Μακαριώτατος Πατριάρχης της Αγίας Πόλεως Ιερουσαλήμ και πάσης Παλαιστίνης Θεόφιλος δέχθηκε στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων τον πρόεδρο του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων (ΤΕΕΣ) του Πατριαρχείου Μόσχας Μητροπολίτη Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνα.

Ο Πρόεδρος του ΤΕΕΣ μετέφερε στον Προκαθήμενο της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ιερουσαλήμ τις ευχές του Αγιωτάτου Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσσιών Κυρίλλου με την ευκαιρία των 70ών γενεθλίων του και του ενεχείρισε το συγχαρητήριο μήνυμα και μια επιλογή από ιερά εγκόλπια.

Ο Μητροπολίτης Ιλαρίωνας ευχαρίστησε τον Μακαριώτατο για τη δυνατότητα να λειτουργήσει στον Πανάγιο Τάφο.

Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας, η οποία διεξήχθη σε θερμή και εμπιστευτική ατμόσφαιρα εθίγησαν διάφορα ζητήματα διμερούς ενδιαφέροντος.

Ειδικότερα δε συζητήθηκε η κατάσταση των χριστιανών στους Αγίους Τόπους και στη Μέση Ανατολή γενικότερα.

Από την πλευρά του ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Θεόφιλος ζήτησε να διαβιβαστούν στον Αγιώτατο Πατριάρχη Κύριλλο οι ευχές και το δώρα του, μια εικόνα των Χριστουγέννων.

Η συζήτηση συνεχίσθηκε κατά το δείπνο. Παρακάθησαν στη συνάντηση και το δείπνο ο Μητροπολίτης Καπιτωλιάδος Ησύχιος, ο Γέρων Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων Αρχιεπίσκοπος Κωνσταντίνης Αρίσταρχος, ο αντιπρόεδρος του ΤΕΕΣ Πρωθιερέας Νικόλαος Μπαλασόφ, ο αναπληρωτής επικεφαλής της Ρωσικής Εκκλησιαστικής Αποστολής στην Ιερουσαλήμ Ιερομόναχος Δομετιανός Μαρκαριάν, ο Αρχιδιάκονος Μάρκος Χέντερσον.


ilarion ierosolimon 2

ilarion ierosolimon 2

ilarion ierosolimon 2

ilarion ierosolimon 2

ilarion ierosolimon 2


Πηγή: romfea.gr
Δημοσίευση σχολίου (0)
Νεότερη Παλαιότερη