Πατριάρχης Κύριλλος: ''Η διακοπή μνημοσύνου για πολιτικούς λόγους είναι σχίσμα''


Κατά της επίθεσης στην Ουκρανία είναι ο Μητροπολίτης Σούμι κ. Ευλόγιος, της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ουκρανίας του Πατριαρχείου Μόσχας.

Ο Μητροπολίτης Σούμι με εγκύκλιό του, απευθύνεται στο ποίμνιό του καταδικάζοντας την επίθεση της Ρωσίας κατά του Ουκρανικού λαού.

Επίσης, ο Ουκρανός Ιεραρχής ενημερώνει τους πιστούς ότι θα σταματήσει να μνημονεύει τον Πατριάρχης Μόσχας κ. Κύριλλο, ενώ ζητά το ίδιο και από τους κληρικούς της Επαρχίας του.

Το Πατριαρχείο Μόσχας απαντώντας στην επιστολή του Μητροπολίτη Ευλογίου, εκφράζει την λύπη του για την απόφαση αυτή, δίνοντας ένα παράδειγμα από την ιστορία της Ρωσικής Εκκλησίας.

''Η διακοπή της μνημόνευσης του Προκαθημένου της Εκκλησίας σας, όχι για δογματικούς και κανονικούς λόγους, αλλά λόγω πολιτικών απόψεων και προτιμήσεων, αποτελεί σχίσμα για το οποίο ο καθένας που το διαπράττει θα απαντήσει ενώπιον του Θεού όχι μόνο στο μέλλοντα αιώνα, αλλά και στον παρόντα'' - αναφέρει το Πατριαρχείο Μόσχας.

Τέλος πληροφορίες αναφέρουν ότι και άλλες Επαρχίες της Ουκρανικής Εκκλησίας, προέβησαν στην διακοπή του μνημοσύνου του Πατριάρχη Μόσχας κ. Κύριλλου, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την επίθεση στην Ουκρανία.


Πηγή: romfea.gr
Δημοσίευση σχολίου (0)
Νεότερη Παλαιότερη