Πατριάρχης Κύριλλος: ''Προσευχόμαστε υπέρ της ειρήνης στην ρωσική γη''


Στο Καθεδρικό Ναό του Σωτήρος Χριστού λειτούργησε σήμερα, Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2022 ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ. Κύριλλος.

Με τον Πατριάρχη Μόσχας συλλειτούργησαν Μητροπολίτες και Επίσκοποι της Εκκλησίας της Ρωσίας, ενώ παρέστη πλήθος πιστών.

Κατά τη διάρκεια της Θείας ευχαριστίας αναπέμφθει δέηση για απαλλαγή του κόσμου από την πανδημία του COVID-19.

Ο Πατριάρχης Κύριλλος στο κήρυγμά του μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ανέφερε ότι προσεύχεται να επικρατήσει η ειρήνη στο έδαφος της Ρωσικής γης.

"Είθε ο Κύριος να προστατεύει την ρωσική γη. Όταν λέω Ρωσική, χρησιμοποιώ μια αρχαία έκφραση από το "Πρώτο Χρονικό"* από που προήλθε η ρωσική γη, η οποία περιλαμβάνει τη Ρωσία, την Ουκρανία, τη Λευκορωσία και άλλες φυλές και λαούς" - είπε απευθυνόμενος στο εκκλησίασμα ο Πατριάρχης Μόσχας.

Ο κ. Κύριλλος κάλεσε επίσης όλους τους πιστούς της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ρωσίας, τόσο στην εκκλησία όσο και στο σπίτι τους, να προσευχηθούν για την αποκατάσταση της ειρήνης σε όλες αυτές τις χώρες και να μην χυθεί αίμα μεταξύ αδελφών Ρώσων και Ουκρανών.

Σε άλλο σημείο ο Πατριάρχης Κύριλλος αναφέρθηκε στην τρέχουσα πολιτική κατάσταση, λέγοντας ότι "οι έξωθεν κακές δυνάμεις πάντα πολεμούσαν ενάντια στην ενότητα της Ρωσίας και της Εκκλησίας μας".

Κλείνοντας ο Πατριάρχης Μόσχας, τόνισε ότι "δεν πρέπει να επιτρέψουμε να μας γελούν οι σκοτεινές και εχθρικές εξωτερικές δυνάμεις. Πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να διατηρήσουμε την ειρήνη μεταξύ των λαών μας και ταυτόχρονα να προστατεύσουμε την κοινή ιστορία της πατρίδας μας από όλες εκείνες τις έξωθεν ενέργειες που θέλουν να καταστρέψουν αυτή την ενότητα".

* Το Πρώτο Χρονικό είναι ένα αφηγηματικό κείμενο, γραμμένο στην αρχαία σλαβική γλώσσα, το οποίο περιγράφει την ιστορία των Ρως από το 850 έως το 1110. Συνετέθη το 1116 στο Κίεβο και ο πρωτότυπος τίτλος του είναι Ιστορία των Περασμένων Χρόνων.


Πηγή: Romfea
Δημοσίευση σχολίου (0)
Νεότερη Παλαιότερη